Kunt u deze mailing niet goed lezen? Klik dan hier voor de webversie.

‘De PPP borrel is dé brancheborrel van het jaar!’

De Leveranciersdagen voor de eerste keer in Houten

De Leveranciersdagen worden dit jaar voor het eerst in de Expo in Houten georganiseerd. Dat gebeurt op dinsdag 4 en woensdag 5 september 2018. Let op: dat zijn dus andere beursdagen, dan voorheen! Het Platform Promotional Products | PPP is te vinden op het cateringplein. Daar kunt u naast even bijpraten ook terecht om online te werken. We beschikken over voldoende oplaadpunten voor uw apparatuur.

Mis de PPP borrel niet!

We nodigen u van harte uit voor de PPP borrel op 4 september 2018 om 18:00 uur. Mis dat niet, want dit is hét moment om elkaar te zien en spreken. Te horen wat er speelt, wat er gebeurt, informatie te krijgen over veranderingen bij bedrijven, op het personele vlak, bij klanten, maar ook de sappigste roddels komen onder het genot van een hapje en een drankje voorbij. Altijd boeiend! Dus deze pre-party voor de uitreiking van de awards verdient wat ons betreft het predicaat: ‘Dé brancheborrel van het jaar!’

Tijdens de Leveranciersdagen organiseren wij de ludieke actie #ditwiljehebben. U ontvangt van ons bij de ingang gratis een bedrukt polaroid frame. We hopen dat u door dit frame een foto of video van uw promotionele producten maakt en dit enthousiast met de hashtag #ditwiljehebben deelt op social media. Al uw twitterberichten verschijnen op het beeldscherm bij de PPP tafel. En bovendien maakt u kans op een gratis workshop aan de PPP Academy.

‘Er zijn nog te weinig PPP leden CSR gecertificeerd’

Brandwijk Kerstpakketten – Promo.nl
opnieuw CSR gecertificeerd


PPP voorzitter Joop van Veelen overhandigt aan Dick Brandwijk – met zijn spelende kleinkinderen
Julia en Saar van dochter Kimberly – het CSR Gold Certificaat. Een toepasselijk beeld, zie onder.


In 2015 was Brandwijk Kerstpakketten – Promo.nl het eerste PPP lid dat gecertificeerd werd voor het CSR Promotional Products certificaat. Opnieuw is Dick Brandwijk er met zijn team in geslaagd te voldoen aan het Corporate Social Responsibility programma. Dit is binnen de branche voor promotionele artikelen, relatie- en kerstgeschenken dé erkenning voor MVO. Deze certificering is exclusief verbonden aan het PPP lidmaatschap.

MVO podium

Dick Brandwijk: ‘Natuurlijk ben ik blij en vooral trots dat het allemaal weer gelukt is om ons CSR Gold te certificeren. Voor mij bestaat er geen twijfel over het nut en zelfs de noodzaak van deze promobranche specifieke certificering. Veel van onze klanten vinden het vanzelfsprekend dat wij met MVO bezig zijn. Het CSR Gold certificaat is daarvan het bewijs. Met CSR stel je een daad, toon je daadwerkelijk en meetbaar en gecontroleerd aan dat je ergens voor staat. Geen praatjes, maar daden. Met ons zijn er een aantal mooie bedrijven CSR gecertificeerd, maar ik vind het wel jammer dat dit er nog te weinig zijn’.

‘Met CSR stel je een daad, toon je daadwerkelijk en
meetbaar en gecontroleerd aan dat je ergens voor staat’

CSR Gold

Certificaathouders van CSR Gold zetten zich actief in voor het verbeteren van arbeidsomstandigheden en voorkomen van kinderarbeid in risicolanden. ‘Kinderen horen te spelen en niet in een fabriek te werken’.

Discussiebijeenkomst toekomst Europees markttoezicht

Handhaving: Waar ligt de balans?

Wat is het plan achter regelgeving en handhaving? Hoe kan ogenschijnlijk de aanpak per toezichthouder verschillen, ook vergeleken met andere EU-landen? Regelmatig leiden discussies over dit soort zaken tot irritaties met een slechte sfeer als gevolg. Waar ligt de balans?

Compliance Tuesday event

De Europese Raad spreekt eind 2018 over hoe markttoezicht er in de toekomst uit gaat zien. Dat gebeurt tijdens een speciaal Compliance Tuesday event op woensdag 7 november 2018 in de Raadszaal van de Gemeente Ede. Dit event wordt georganiseerd door ProductIP en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Europees markttoezicht

Het Platform Promotional Products | PPP neemt aan deze discussie deel. Als u ook een directe bijdrage aan deze discussie over de toekomst van het Europese markttoezicht wilt leveren, dan kan dat. Meer informatie en inschrijven via:

AVG Invulworkshop

Er komen nog steeds vragen binnen of het mogelijk is hulp te krijgen om het online AVG-programma zo snel en gemakkelijk mogelijk te kunnen invullen. Ja, die hulp is er nog steeds en wel in de vorm van een invulworkshop. Samen met een AVG-expert doorloopt u in 3 uur het programma en vult u alles in voor de eigen organisatie. Na afloop is het overgrote deel van het werk gedaan of bent u zelfs helemaal klaar. Op deze manier voldoet u dan snel en gemakkelijk aan de wettelijke verplichtingen.

De eerstvolgende invulworkshop is op dinsdagmiddag 11 september 2018 in Utrecht. De organisatie is in handen van Versterking, onze AVG samenwerkingspartner. De Kosten voor deelname bedragen € 195,00 (ex BTW). Dit staat los van de AVG Tool, die via het PPP secretariaat te bestellen is. Aanmelden / bestellen AVG Tool via info@ppp-online.nl.

Debat vaste commissie voor Economische Zaken
en Klimaat in de Tweede Kamer

Op 3 oktober 2018 vindt in de Tweede Kamer een debat plaats met de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat waarvoor de opstellers van het MKB Toekomstplan 2030 zijn uitgenodigd. Ook PPP zal als mede-opstellers van dit plan aanwezig zijn en deelnemen aan het debat.

Stichting de Thuiskopie houdt altijd de leverancier verantwoordelijk

Vrijwaringsservice

Er zijn bedrijven zijn die een zogenaamde “vrijwaringsservice” bieden bij de import van USB sticks. Dat is wettelijk toegestaan, maar de Stichting de Thuiskopie zal in deze gevallen de leverancier verantwoordelijk houden. Meer informatie daarover staat op onze website www.ppp-online.nl.

Welkom

Met veel plezier stellen wij u voor aan nieuwe PPP leden:

Kroma Nederland | Naaldwijk | www.kroma-nederland.nl

Kroma is een moderne houtbewerker die zelf met hoog gekwalificeerde ambachtelijke vakmensen/specialisten een breed assortiment aan snijplanken produceert, die ook als relatiegeschenk en /of voor promotionele doeleinden kunnen worden ingezet. Voor de promotionele markt is er een aparte collectie.

PromAsian | Ede | www.promasian.nl

PromAsian – Your key to the far east – is importeur van custom made artikelen en is gespecialiseerd in een snelle en efficiënte manier van aanvragen, produceren en transporteren van goederen, die voornamelijk afkomstig zijn uit China.

Retulp | Apeldoorn | www.retulp.nl

Retulp – Refill to fulfill – is leverancier van drinkflessen, bidons en thermosbekers van duurzame of eco materialen. Deze duurzame producten zijn leverbaar in veel varianten, zowel bedrukt als onbedrukt.

Overname

The Buttonboss Group heeft per 1 juli 2018 LoGolf Line overgenomen.
www.buttonbossgroup.com


    1 september 2018 | start PPP Voucheractie

4 en 5 september 2018
De Leveranciersdagen |
Houten | Website

11 september 2018 | AVG Invulworkshop
Aristo, Brennerbaan 150, 3524 BN Utrecht | Aanmelden

3 oktober 2018
Debat vaste commissie voor Economische Zaken
en Klimaat in de Tweede Kamer

    7 november 2018
Compliance Tuesday event over de toekomst
Europees markttoezicht |
Ede | Website


Volg PPP op:

U ontvangt deze mailing als relatie van het Platform Promotional Products | PPP

Als u een collega voor het PPP Nieuws wilt aanmelden, klik dan hier.
Graag naam, functie en e-mailadres vermelden.


Content: Peter Zwetsloot Communicatie | PZC
Opmaak / verzending: Giuseppe Toppers | Danto