Kunt u deze mailing niet goed lezen? Klik dan hier voor de webversie.

PPP partner van ONL

Het Platform Promotional Products | PPP is sinds 2018 partner van ONL voor Ondernemers. ONL – opgericht door Hans Biesheuvel – is dé ondernemersorganisatie van Nederland en heeft maar één belang: de stem van de ondernemers te laten horen.

Deel uw ervaringen met PPP

In deze ONL-special informeren wij u wat het partnership inhoudt en dat er van ons als branchevereniging best inspanningen gevraagd worden. Die worden grotendeels door onze bestuursleden ingevuld, maar wij roepen ook onze leden op een actieve bijdrage te leveren. Hoe? onder andere door het invullen van de polls verderop in dit PPP Nieuws en door uw ervaringen met ons te delen en door praktijkcases beschikbaar te stellen. Hiermee kunnen wij samen met ONL in Den Haag en Brussel de belangen van onze branche nog beter verdedigen. Laat uw stem horen!

PPP partner van MKB Ondernemerscongres

Op 1 november neemt PPP deel aan het MKB ondernemerscongres 2018 in de Van Nelle fabriek in Rotterdam. Daar zijn wij samen met andere partners van ONL voor Ondernemers actief op het ONL-plein. Uiteraard is PPP daar goed zichtbaar en wordt onze campagne Promotionele producten maken merken sterker gecommuniceerd. Een mooie gelegenheid om de bezoekende ondernemers te attenderen op de kracht van het promotionele product, want die worden door het PPP uitgedeeld.

Gebruik de promocode en meld u aan!

Het MKB-ondernemerscongres wordt georganiseerd door RTL Z en belooft een boeiende bijeenkomst te worden met inspirerende sprekers (waaronder topondernemers als Joop van den Ende, Tom Coronel en Ben Tiggelaar). Er is volop gelegenheid om kennis te vergaren en kennis te maken met collega MKB-ondernemers. Uiteraard bent u als bezoeker van harte welkom op het ONL plein.

Aanmelden

Deelname aan het congres kost € 99,95 inclusief dinerbuffet. Als u bij aanmelding de kortingscode ONL1473 invult, ontvangt u een voucher voor een fles Zuid-Afrikaanse wijn ter waarde van € 9,50. De voucher is tijdens het evenement te verzilveren.

Meer informatie over en aanmelden voor het MKB-ondernemerscongres.

‘PPP geeft krachtig ondernemersgeluid af in den Den Haag’

In gesprek met Ministerie Economische Zaken en Klimaat


Lex van den Bosch (links) en Joop van Veelen geven namens PPP een krachtig ondernemersgeluid af

Op initiatief van ONL voor Ondernemers waren ONL en haar partners te gast in de Tweede kamer der Staten Generaal om het MKB Toekomst Plan 2030 te bespreken. Dit gebeurde met de Kamercommissie Economische Zaken en Klimaat.

Oneerlijke concurrentie

Namens PPP hielden voorzitter Joop van Veelen en Lex van den Bosch, vicevoorzitter / portefeuillehouder MVO een betoog. Zij spraken onder andere over oneerlijke concurrentie. Enerzijds over ongelijkheid met leveranciers uit China en anderzijds over de ongelijkheid en de omgang en handhaving van regels binnen Europa.

Krachtig ondernemersgeluid

Lex van den Bosch gebruikte tal van voorbeelden van oneerlijke concurrentie om de Kamercommissie er van te overtuigen dat er absoluut geen sprake is van een gelijk speelveld en gaf daarmee namens de branche een krachtig ondernemersgeluid af in de hoop dat dit in Den Haag wordt opgepakt.

ONL-expertsessie oneerlijke concurrentie.
Helpt u ons mee?


Marijke van Hoorne met links van haar Lex van den Bosch

Ook de ONL-expertsessie ging dit keer over oneerlijke concurrentie. PPP bestuurslid Lex van den Bosch en directeur Marijke van Hoorne waren hierbij. Het doel van deze expertsessie was om met ondernemers in gesprek te gaan over dit thema, dat zeker ook in de branche voor promotionele producten en relatiegeschenken speelt.

De rol van ONL en haar partners is een verbinding te leggen tussen de politiek en de praktijk. Zo kan toegewerkt worden naar een gelijk speelveld voor iedereen. ONL en PPP vinden dat iedereen zich aan dezelfde regels dient te houden en trekken samen ten strijde voor een eerlijk handelsspeelveld. Zo kan de naleving van regels op het gebied van milieu, maar ook mensenrechten en kinderarbeid bevorderd worden.

Tijdens deze bijeenkomst werd de stem van de aanwezige ondernemers gehoord, maar we zouden ook graag uw input hebben. We willen een dringend beroep op u doen om bijgaande poll in te vullen en ons zo te helpen ons standpunt nog beter te formuleren.

Oproep praktijkcase

Naast het invullen van de poll roepen wij onze leden op om praktijkcases van oneerlijke concurrentie en ervaringen op dit gebied met PPP te delen. Hoe meer (bewijs)materiaal, hoe beter. Neem daarvoor gerust contact op met:
Marijke van Hoorne | directeur@ppp-online.nl | +31 6 13 13 12 10

Laat uw stem horen

Energietransitie

Naast oneerlijk concurrentie vraagt ONL ook uw stem te laten horen over de energietransitie, één van de grootste uitdagingen die Nederland de komende jaren te wachten staat. ONL merkt dat mkb-ondernemers zich onvoldoende gehoord voelen in de discussie over de energietransitie. Door onderstaande poll in te vullen helpt u ONL en haar partners de stem van de ondernemer beter door te laten klinken aan de onderhandelingstafels.


Meldpunt handelsbelemmeringen

Minister Sigrid Kaag heeft een meldpunt handelsbelemmeringen opengesteld waar klachten over oneerlijke concurrentie
kunnen worden gemeld.


1 november 2018
MKB Ondernemerscongres
Van Nellefabriek, Rotterdam | Website

    7 november 2018
Discussiebijeenkomst toekomst Europees markttoezicht
Ede | Website

    8 - 10 januari 2019 | PSI | Ede | Website


Volg PPP op:

U ontvangt deze mailing als relatie van het Platform Promotional Products | PPP

Als u een collega voor het PPP Nieuws wilt aanmelden, klik dan hier.
Graag naam, functie en e-mailadres vermelden.


Content: Peter Zwetsloot Communicatie | PZC
Opmaak / verzending: Giuseppe Toppers | Danto