PPP vrije ruimte

Meer ruimte voor beloning werknemers ook in 2023

zaterdag 8 oktober 2022

Meer ruimte voor beloning werknemers

De verruiming van de Werkkostenregeling is ook voor 2023 een feit. Dit initiatief is door PPP gestart en we zijn blij te melden dat het maximaal te besteden percentage van de loonsom in 2023 wordt verhoogd naar liefst 3%

Ja, de vrije ruimte van WKR gaat in 2023 tijdelijk naar 3% (lees: met ingang van 1 januari). De Tweede Kamer heeft hier aan het einde van de algemene politieke beschouwingen, in de laatste week van september, een motie van de VVD aangenomen. In deze motie verzoekt de VVD de regering de WKR in 2023 eenmalig uit te breiden naar 3%. Het is nu wachten op de wijziging van de Belastingwet, maar dat is vooral een formaliteit aangezien een meerderheid van de Tweede Kamer heeft ingestemd met deze motie.

Via de werkkostenregeling | WKR kunnen werkgevers vergoedingen geven aan werknemers zonder dat hierover loonheffingen betaald moeten worden Hiervoor moet de werkgever binnen de zogenaamde vrije ruimte blijven, een percentage van de loonsom. Voor 2023 wordt de vrije ruimte opnieuw tijdelijk verhoogd van 1,7% naar 3% Dat is een behoorlijke fiscale verruiming, bedoeld om werkgevers te stimuleren hun werknemers in deze bizarre tijden extra te belonen.

Hoe WKR in de praktijk werkt en hoe hoog de vrije ruimte is? Daarover kunnen leveranciers van promotionele producten, relatie- en eindejaarsgeschenken, aangesloten bij de branchevereniging Promotional Products Professionals/ PPP u verder informeren. U vindt deze PPP specialisten in onze ledenlijst.

Deel dit bericht via

Altijd up-to-date in de promotionele industrie

Schrijf u middels een mail aan het secretariaat gratis in voor onze nieuwsbrief en volg de laatste ontwikkelingen op de voet.