coins-1726618_1920

TOGS regeling verruimd

woensdag 15 april 2020

PPP heeft zich al direct aan het begin van de crisis aangemeld om als branche in aanmerking te komen voor de zogeheten TOGS regeling, een eenmalig tegemoetkoming van € 4.000,00. In onze branche worden veel verschillende SBI-codes gebruikt. Gelukkig zijn er een groot aantal toegevoegd. Deze toegevoegde codes zijn vanaf 15 april zichtbaar op de website van RVO. Of gebruik de handige Corona checker, hiermee krijgt u direct inzicht in relevante steunregelingen.

Ondernemers kunnen vanaf 29 april 2020 ook op basis van hun in het Handelsregister geregistreerde nevenactiviteit aanspraak maken op de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS).

De uitbreiding betreft ondernemers die geen aanspraak kunnen maken op de TOGS-regeling met hun geregistreerde hoofdactiviteit, terwijl dit wel het geval zou zijn op basis van hun geregistreerde nevenactiviteit. Na analyse van de meldingen vanuit ondernemers bij RVO hierover blijkt dat deze geregistreerde nevenactiviteit soms beter aansluit op de daadwerkelijke bedrijfsactiviteiten. Een vereiste is wel dat de ondernemer uitsluitend op basis van de geregistreerde nevenactiviteit voldoet aan de minimumvereisten qua omzetverlies en de vaste lasten (beiden 4.000 euro). De regeling is te vinden via rvo.nl/togs.

Deel dit bericht via

Altijd up-to-date in de promotionele industrie

Schrijf u middels een mail aan het secretariaat gratis in voor onze nieuwsbrief en volg de laatste ontwikkelingen op de voet.