Schermafbeelding 2023-07-24 110216

Druktechnieken & Logistiek

Wanneer
Datum: 03-10-2024 Tijd: 10:00 - 17:00
Locatie Clipper Interall, Haverdijk 5 in Helmond
Lesmodules Druktechnieken & Logistiek
Experts Peter Jasperse en Ronald van der Ven
Prijs 325 Euro ex B.T.W. + € 125,00 handboek druktechnieken (inclusief lunch) - losse module
Accreditatiepunten 5

Op 03 oktober-2024 is de vierde en laatste dag van de 4-daagse Allround Pro+ waarvan deze losse module deel uitmaakt. Na een kennismaking staan vandaag Logistiek, Prepress en Druktechnieken op het programma.

Blok 1: Druktechnieken

Ronald van der Ven, neemt je mee in de fascinerende wereld van prepress en drukprocessen.

Tijdens deze training zal Ronald je begeleiden bij het begrijpen van het volledige proces, van order tot het uiteindelijke bedrukte product.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 1. Proces van Order naar Product: Leer hoe een bestelling wordt omgezet in een hoogwaardig gedrukt product en welke stappen hierbij komen kijken, van concept tot bedrukt eindproduct.
 2. Bestandsformaten: Ontdek de verschillende bestandsformaten die worden gebruikt in het prepress-proces en leer hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw bestanden geschikt zijn voor de druk.
 3. Veredelingstechnieken: Verken de diverse veredelingstechnieken die kunnen worden toegepast om het eindproduct een unieke uitstraling te geven, zoals zeefdruk, tampondruk en lasergravure.

Blok 2: Rondleiding in de drukkerij

De training wordt afgesloten met een spannende rondleiding in de drukkerij van Clipper Interall, waar je een kijkje achter de schermen krijgt en het drukproces in actie kunt zien.

Blok 3: Logistiek

Blok 3 wordt gegeven door Peter Jasperse, supply chain adviseur bij de UC groep. Peter biedt je inzichten in onderwerpen die cruciaal zijn voor een succesvolle en efficiënte logistieke operatie. Het volgende komt aan bod:

 1. Verkenning van de diverse (inter)nationale transportvormen, waaronder weg-, lucht- en zeetransport, om een goed begrip te krijgen van hun voor- en nadelen en hoe ze elkaar aanvullen.
 2. Het belang van de juiste commodity codes en douaneaangelegenheden. Het correct behandelen van douanevoorschriften is van cruciaal belang om vertragingen te voorkomen en een soepele internationale handel te waarborgen.
 3. Het werken met agenten speelt een centrale rol in het internationale logistieke proces,.
 4. Distributie is een ander belangrijk aspect dat aan bod komt. Er zullen methoden en technieken worden besproken om goederen efficiënt te distribueren en klanttevredenheid te maximaliseren.
 5. Berekenen van de optimale logistieke bestelgrootte van producten
 6. De Internationale handelsafspraken (INCO terms) en de invloed daarvan op de logistiek
 7. Informatie over Douane inklaringen en tarief coderingenn.
 8. Ook verzekeringen komen aan bod, omdat een passende dekking essentieel is om risico's te minimaliseren en bedrijfsmiddelen te beschermen tijdens het logistieke proces.
 9. De kosten per TEU (Twenty-foot Equivalent Unit).