Tools

Gebruik van handige tools

Hygiënecode

PPP leden kunnen als zij foodproducten (door)leveren, te maken krijgen met het ver(om)pakken van voedsel. In dat geval moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. PPP heeft in samenwerking met de NVWA een praktische hygiënecode ontwikkeld. De hygiënecode is gepubliceerd in de Staatscourant en treedt in werking per 1 april 2020.

Deze hygiënecode is via het het besloten ledengedeelte te downloaden

AVG Webtool

Samen met deskundigen ontwikkelt PPP handige (web)tools, die leden helpen om in hun bedrijfsvoering efficiënt hun de op orde te brengen en/of te voldoen aan wet- en regelgeving. In samenwerking met Stichting AVG voor verenigingen biedt PPP haar leden de mogelijkheid om met het 16-stappen online programma eenvoudig aan nieuwe Europese privacywetgeving te voldoen.

Deze tool is exclusief beschikbaar voor PPP leden. U kunt jaarlijks uw licentie verlengen.

DEB online tool energiebesparing

DEB staat voor Duurzaam. Energie. Besparen. Het programma is een initiatief van MKB-Nederland, financieel ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Bij de totstandkoming is nauw samengewerkt met brancheorganisaties, waaronder PPP.

Gebruik van het online programma is gratis. PPP heeft een eigen pagina op DEB.nl met aanvullende relevante informatie: www.deb.nl/ppp.