DTP

Masterclass Adobe Illustrator ( 1 dag)

dinsdag 27 augustus 2024

Programma

De training is bestemd voor grafische medewerkers, ontwerpers, tekenaars en vormgevers, die creatief en op de juiste wijze willen leren tekenen met een tekenprogramma, zij leren de basisbeginselen van het pakket Adobe Illustrator.

Pixels vs Vectoren

We gaan kjken wanneer vectoren de voorkeur hebben en bij een foto zien hoeveel pixels een afbeelding heeft en hoe groot je deze maximaal kunt afdrukken.

Navigeren door de interface

We gaan je thuis laten voelen in de vensters, menu's en zoomgereedschap, zodat je de weg leert vinden binnen het programma.

Vormen selecteren, verplaatsen en aanpassen

We gaan werken binnen gegroepeerde vormen om deze te kunnen selecteren en aanpassen in grootte.

Vormen tekenen Met de gereedschappen voor vormen tekenen leer je vectoren maken, zodat je een logo of icoon kunt samenstellen. We gaan aan de slag met ankerpunten, paden en boogpunten om je vormen die je getekend hebt te kunnen aanpassen.

CMYK en Steunkleuren gebruiken

Kleurstalen in full-color CMYK of in Pantone steunkleuren toevoegen aan je document, zodat je in huisstijlkleuren kunt gaan werken.

Werken met tekst en letteromtrekken

Vormgeving van tekst in verschillende lettertypes en hoe deze om te zetten in contouren.

Plaatsen van afbeeldingen

Gebruik van foto's in Illustrator, gekoppeld of ingesloten. We letten hierbij op de resolutie,zodat de kwaliteit van je afbeelding ook goed blijft.

Afbeeldingen overtrekken tot vectoren

Omdat we niet altijd alles zelf hoeven te gaan tekenen, gaan we kijken hoe we een afbeelding van pixels automatische kunnen overtrekken naar vectoren, zodat deze altijd scherp blijven. Ook bij het afdrukken.

Bestanden opslaan

Gemaakte bestanden opslaan als AI, EPS en PDF. Geschikt voor productie.

Deel dit bericht via

Altijd up-to-date in de promotionele industrie

Schrijf u middels een mail aan het secretariaat gratis in voor onze nieuwsbrief en volg de laatste ontwikkelingen op de voet.