Schermafbeelding 2023-07-24 110216

Grondstoffen, Prepress en Druktechnieken

Wanneer
Datum: 13-06-2024 Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Locatie Clipper Interall, Haverdijk 5 in Helmond
Lesmodules Grondstoffen, Prepress en Druktechnieken
Experts Karin Stoevenbeld en Ronald van der Ven
Prijs 325 Euro ex B.T.W. + € 125,00 handboek druktechnieken (inclusief lunch) - losse module
Accreditatiepunten 5

Op 13-6-2024 is de tweede dag van de 4-daagse Allround Pro+ waarvan deze losse module deel uitmaakt. Na een kennismaking staan vandaag Grondstoffen, Prepress en Druktechnieken op het programma.

Blok 1: Duurzame Grondstoffen en Materialen in Promotionele Producten

Tijdens deze training zal Karin Stoevenbeld, sustainable expert speaker, inzoomen op de grondstoffen en het belang van bewuste keuzes voor onze planeet en toekomstige generaties.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  1. Grondstoffen en Keurmerken
  2. Geschiktheid grondstoffen voor toepassingen zoals bedrukbaarheid, uitstraling en functionaliteit van promotionele producten
  3. Ontdek de nieuwste trends op het gebied van recycling en upcycling van materialen
  4. Sustainable Producten
  5. SUP Regeling
  6. UPV regeling

Blok 2: Prepress en druktechnieken

Ronald van der Ven, neemt je mee in de fascinerende wereld van prepress en drukprocessen.

Tijdens deze training zal Ronald je begeleiden bij het begrijpen van het volledige proces, van order tot het uiteindelijke bedrukte product.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  1. Proces van Order naar Product: Leer hoe een bestelling wordt omgezet in een hoogwaardig gedrukt product en welke stappen hierbij komen kijken, van concept tot bedrukt eindproduct.
  2. Bestandsformaten: Ontdek de verschillende bestandsformaten die worden gebruikt in het prepress-proces en leer hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw bestanden geschikt zijn voor de druk.
  3. Veredelingstechnieken: Verken de diverse veredelingstechnieken die kunnen worden toegepast om het eindproduct een unieke uitstraling te geven, zoals zeefdruk, tampondruk en lasergravure.

De training wordt afgesloten met een spannende rondleiding in de drukkerij van Clipper Interall, waar je een kijkje achter de schermen krijgt en het drukproces in actie kunt zien.